Körtés-Meggyes muffin

Sokszor van olyan főleg vasárnap, hogy ennénk valami nasit. Szerintem a muffin pont megfelelő erre, mert rengeteg féle módon elkészíthető és gyorsan megvan. Ma is késztetést éreztem egy kis édességre, keresgéltem a polcokon, a hűtőben és ezt hoztam össze:

Körtés-meggyes muffin (24db)

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 kanál körtedzsem
  • 2,5 dl tej
  • 125 ml tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 4 marék magozott meggy
  • 1 marék ribizli
  • 2 tojás

Elkészítése:

A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat (száraz hozzávalókat) beleteszem egy mély tálba. Egy másik tálban összekeverem csomómentesen a dzsemet, tojást, tejet, tejfölt, olajt (nedves hozzávalókat). A nedves hozzávalókhoz hozzákeverem a szárazakhoz és gyors mozdulatokkal összedolgozom csomómentesre. A Kibélelt muffin formákba ¾-ig kanalazom a tésztát, a tetejére rászórom a gyümölcsöket és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 30 percig. Természetesen tűpróbát kell végezni, nem egy könnyű tészta lesz belőle.

korte-meggymuff

This entry was posted in Receptek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>