Paleolit muffin

Zab… Merthogy a gabonafélék közül ezt engedi meg feltételesen a paleolit táplálkozás. Én nem szeretem a zab ízét, de szerencsére nem is nekem kell megennem.

Jöjjön egy könnyed recept. A tésztája nem „áll teljesen” össze, mikor készen van, de a papírból nem esik ki.

Zabpelyhes-gyümölcsös paleolit muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg zabpehely
  • fél csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg vaj (olvasztani)
  • 2 evőkanál méz (krémes állagú. Pl: akác)
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 1 érett banán összetörve villával
  • 1 alma nagy lukú reszelőn lereszelve

Elkészítése:              

Egy magas falú tálba tegyük bele a zabpehelylisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, mazsolát. Keverjük jól össze őket egy fakanállal. Egy másik tálba tegyük bele a mézet, olvasztott vajat, tojásokat, az összetört banánt és reszelt almát és keverjük össze. A magas falú edényben keverjük a lisztes keverékhez a nedves összetevőket és hagyjuk állni 15 percig.

zabosmuf

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és  a bélelt muffin sütő mélyedéseibe ¾-ig kanalazzuk a masszát.

Körülbelül 25 perc alatt sül meg, de érdemes tűpróbát végezni.

zabosmufkesz

Jó étvágyat!

 

This entry was posted in Receptek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>