“Paleolit” Zsömle

Ez a recept nem egészen paleolit, de ízletes és azt hiszem, belefér :-) Sokat kísérleteztem vele, mire eljutottam oda, hogy ehető legyen, ne legyen túl száraz stb., de megérte, mert még én is meg tudom enni.
Ez a recept egy adag zsömlét tartalmaz, körülbelül  5 db (mérettől függően).

„Paleolit” zsömle

Hozzávalók:

  • 100gramm krémsajt, akár ízesített is lehet.
  • 2 púpos evőkanál zabpehelyliszt
  • 4 púpos evőkanál szelénes kalciton
  • 3 csapott evőkanál lenmagliszt
  • 4 evőkanál zabpehely
  • Fél csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1,5 kanál olívaolaj
  • ízlés szerint lehet tenni sót, borsot bele. (szerintem a sajt magában elég sós)

Elkészítése:

Az összes hozzávalót jól eldolgozzuk, majd hagyjuk állni 10-15 percet.
Kibélelünk papírral egy sütőlapot és vizes kézzel megformázzuk a zsömléket (kicsit ragacsos az állaga). Egyenletesen, egymás mellé pakoljuk és betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe. Körülbelül 10 perc alatt elkészül, szép világos legyen, ha sokáig bent marad a sütőben nagyon gyorsan kiszárad és olyan lesz, mint a fűrészpor. Langyosan dobozba szoktam tenni, így 2-3 napig is elvan a hűtőben.

nyers tésztakeszpzsomle

 

This entry was posted in paleolit, Receptek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>